Zmajevi i poslije Svjetskog prvenstva nastavljaju sa selektorom Safetom Sušićem. Popularni Pape dobio je povjerenje čelnika N/FSBiH i predvodit će Zmajeve u borbi za plasman na još jedno veliko takmičenje – Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj.

A u kvalifikacije za EURO 2016 Sušić planira da krene sa mlađim snagama.

“Radikalnih poteza neće biti. Imamo što imamo. Međutim, definitivno sam odlučio da podmlađujem reprezentaciju. Imamo dosta perspektivnih mladih igrača u svim linijama, tako da ćemo već protiv Kipra igrati bez nekih do jučer standardnih igrača”, rekao je Sušić, prenosi “Avazov sport”, prenosi Sport.ba.

Ko više neće biti među Zmajevima saznat ćemo sa desetak dana kada Sušić objavi spisak.

“Prije utakmice sa Kiprom imamo ‘generalku’ protiv Lihtenštajna. Neću zvati više od 18-19 igrača.”

Selektor Sušić najavio je da će pozvati talentovanog Sanjina Prcića.

“Računam na Prcića. Nikad ga nisam prekrižio. Sam je izletio s izjavama. Neka sada sve to povuče ako želi igrati za reprezentaciju. Šteta za njega, mlad je i talentovan igrač. Ako izrazi želju da igra i ako to u kontinuitetu potvrđuje dobrom formom, ja ću računati na njega. Ne samo na njega, već i na Zukanovića i sve igrače koji igrama to potvrde. Jedino je sigurno da neću zvati igrače koji povremeno igraju u svojim klubovima”, istakao je Sušić, prenosi Mondo.

Pape se osvrnuo na šaljivi komentar Vahida Halilhodžića…

“Nasmijao me Vaha. OK, držim ga za riječ. Javit ću mu broj i marku pa neka ponese”, rekao je Sušić i čestitao Halilhodžiću na dobrim rezultatima sa selekcijom Alžira.

On je prokomentarisao i predstojeće finale Svjetskog prvenstva i otkrio za koga će navijati.

“Ne znam da li bi Njemačka bila tako uvjerljiva da se sutra igra nova utakmica. Navijam za Argentinu. Mislim da će dobiti Njemačku u finalu. Čini mi se da je Argentina najbolju utakmicu odigrala baš protiv nas”, rekao je Sušić za “Avazov Sport”.

(Reprezentacija.ba)