Pojedini mediji u Engleskoj sinoć su objavili kako je Muhamed Bešić odbio ponutu Swansea i da će karijeru nastaviti u Evertonu.

Navodno, Bešićev transfer iznosiće ukupno oko četiri miliona eura, a naš reprezentativac odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu skrenuo je pažnju skauta ovog liverpulskog kluba.

Iako zvaničnih potvrda o njegovom prelasku nema, navijači Evertona su uvjereni kako će Muhamed Bešić sutra potpisati ugovor sa njihovim klubom, a dobrodošlicu na Goodison Park Bešiću su putem svojih Twitter stranica poželjeli i pojedini kladioničarski savjetnici koji u Engleskoj važe za osobe sa najboljim informacijama.

twitter besic

Zanimljivo je da je pozivanje Muhameda Bešića na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naišlo na mnoge osude i kritike na račun selektora Safeta Sušića, no jasno je da je Pape napravio odličan potez koji je Bešiću omogućio interes najvećih europskih klubova, a koji će dugoročno uveliko koristiti našoj reprezentaciji, kao i samom fudbaleru.

Pozvati igrača mađarske lige da čuva najboljeg svjetskog fudbalera Messija i pri tome napraviti pun pogodak mogu napraviti samo pravi fudbalski stručnjaci.

Englezi javljaju kako će Muhamed Bešić u ponedjeljak i zvanično postati igračem Evertona.

(Reprezentacija.ba)