Safet Sušić danas je prezentovao svoj izvještaj Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH koji će odlučiti o tome ko će biti novi selektor naše reprezentacije.

– Svi u Izvršnom odboru su svjesni da smo časno prezentovali našu državu na Svjetskom prvenstvu. Nijednom nisam rekao da smo u Brazilu napravili uspjeh, ali ovo nije bio ni neuspjeh. Moj izvještaj dobro je prihvaćen. – rekao je Safet Sušić po napuštanju sjednice Izvršnog odbora koji je kasnije usvojio njegov izvještaj.

– Još jedina prepreka je to što nismo razgovarali o konkretnom dogovoru i konkretnim uslovima. Ja nemam nikakvih posebnih zahtjeva. I dalje ću biti jedan od najmanje plaćenih selektora. Ne volim često mijenjati sredinu. Osam i pol godina sam bio u PSG, odbijao sam mnoge druge klubove u Italiji i Francuske, tako mi se i sada nakon četiri i pol godine ne ide iz reprezentacije. – poručuje Pape.

– Za sada ne mogu da govorim o nekim promjenama i rezovima, o tom možemo govoriti nakon trenutka kada budem znao da ostajem selektor. Za sada je najvažnije da i ja želim da ostanem, a i svi članovi Izvršnog odbora NFSBIH. – zaključio je Safet Sušić uz jednu napomenu na kraju.

– Želim da vam svima napomenem da za vrijeme Svjetskog prvenstva nije došlo ni do nijednog incidenta između igrača međusobno ili igrača i stručnog štaba. Nekada nije ni loše da se igrači malo posvađaju, da se još više motivišu, a kod nas toga nije bilo i teško mi je palo da čujem takve neistine. – rekao je Safet Sušić medijima.

(Repreznetacija.ba)