Konyaspor slavio na gostovanju kod Fenerbahcea

Iznenađenje na otvaranju 25. kola turske Superlige priredio je Konyaspor, slavivši u gostima kod favorizovanog Fenerbahcea s 2:3.

Zasluge za to pripale su bh. reprezentativcima Riadu Bajiću (22) i Deniju Miloševiću (22), koji su kreirali veliku pobjedu svog tima.

Bajić je bio dvostruki strijelac u 17. i 22. minuti, dok je Milošević upisao dvije asistencije, za prvi i treći pogodak svoje momčadi, koji je u 54. minuti postigao Sahiner.

Golove za domaći tim postigli su Skrtel u 21. i Sow u 72. minuti.

Bajić je s današnjim “doppelpackom” stigao do učinka od 12 pogodaka ove sezone, dok Milošević sada ima četiri asistencije.

Milošević je pored dvije asistencije, pogodio i stativu u prvom poluvremenu te je do “ludila” dovodio defanzivce Fenerbahcea.

Recimo i to da je Milošević igrao do 86., a Bajić do 91. minute, dok je treći član “bosanskog klana” Amir Hadžiahmetović (20) na terenu proveo cijeli meč.

Konyaspor je s ovom pobjedom skočio s devetog na sedmo mjesto i ima 35 bodova.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.