Muhamed Bešić će naredne sezone igrati u Premiershipu za ekipu Swanseaja, potvrđeno je portalu Klix.ba iz nekoliko izvora bliskih igraču.

Kako nam je rečeno, danas će biti zaključeni pregovori sa velškom ekipom koja je prošlu sezonu završila na solidnom 12 mjestu engleske Premier lige.

Detalji dogovora još uvijek nisu poznati, ali se vjeruje da će Bešić potpisati trogodišnji ugovor dok će mađarski Ferencvaros inkasirati oko pet miliona eura odštete.

U samo pet utakmica, dvije prijateljske i tri na Mundijalu u Brazilu, ovaj 21-godišnji defanzivac privukao je pažnju mnogobrojnih klubova među kojima su bili španski dvojac Celta i Sevilla, te klubovi sa otoka Everton, West Ham, Cardiff City i Swansea.

Upravo je ovaj posljednji bio najkonkretniji kada je riječ o finansijskim uslovima te su Ferencvaros, igrač i njegovi agenti stupili u pregovore koji će danas biti finalizirani nakon čega bi se Bešić trebao priključiti pripremama kluba u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo će mu biti treći klub u karijeri nakon Hamburga i Ferencvarosa.

Za seniorsku reprezentaciju BiH nastupio je 12 puta. U dresu Zmajeva je debitirao je 17. novembra 2010. godine u prijateljskom susretu protiv Slovačke i ušao u historiju kao najmlađi nogometaš koji je nastupio za A tim BiH. Prethodno je branio boje mlade reprezentacije naše zemlje.

(Reprezentacija.ba)