S Copacabane na Bledsko jezero. Iz Rio de Janeira pod Triglav. Avdija Vršajević i to može. I još u međuvremenu da skoči u Jadransko more, ne bi li načas predahnuo:

– Pet dana sam se maksimalno nastojao opustiti, iskoristiti more. Baška Voda i Omiš i splitske plaže. Iskupao sam se za cijelo ljeto – zadovoljan je Vršajević piše Slobodna Dalmacija. Preplanuo. Pun elana.

Stigao je na pripreme Hajduka, u hipu je sve to prošlo, šušur i Brazil. Strijelac za BiH na Mundijalu, ali je taj gol Iranu i za Hajduk povijesnog značaja, jer je prvi gol nekog aktualnog nogometaša “bijelih” na Svjetskim prvenstvima još tamo od pogotka Ivana Gudelja 1982. u Španjolskoj, pisali smo.

Gol Iranu kao iz sna

Vratio se da – ode. Ali ne odmah, ima (još malo) vremena:

– Ovo u Brazilu bio je samo takav izlog, pogodak Iranu kao iz sna. Sad me odjednom svi znaju, pozdravljaju, postigao sam i puno više od tog pogotka u mrežu Irana.

Sad će znati i menadžeri bolje ponuditi. Nude mundijalskog strijelca a ne samo desnog beka Hajduka. Nego, Sivasspor koji je u međuvremenu škrtario s odštetom i Hajduku nudio tričavih 400.000 eura je nastradao od UEFA, kažnjen je i ne smije na europsku scenu.

– Jel’te, nisam znao?! Nije ni važno. Meni se ionako nitko nije izravno obraćao, o njima sam samo čitao…

Prodaja, dakle. vi ste, Avdo, sad tražena roba na tržištu. Kažu ako se neće sad prodati, kad će?

– Polako – smješka se.

– Tek sam se vratio. Hajduk je uvjeren da je cijena bitno skočila. Dvije godine nakon što je na prstima Vršajević došao iz zeničkog Čelika sad postaje – bingo! Najstariji je na pripremma, navršenih 28 godina, on je ovdje na Bledu – Ali Baba među 29 hajduka!

– Nadam se da će Hajduk na meni dobro zaraditi, Brazil je bio jako dobar izlog. Sve što sam dosad uradio u karijeri dugujem Hajduku. Prepoznaju me i u Češkoj, bio sam nekoć u praškoj Sparti i tamo su me sad u češkim novinama proglasili najboljim igračem utakmice s Iranom, upamtili me, zovu me prijatelji iz Praga. A nikad mi nisu dali pravu šansu i morao sam dalje.

‘Nisam umoran, odmah uskačem punom snagom’

Ozaren je. Dobro mu Mundijal djeluje.

– Ne mora Hajduk strahovati što ulazim u zadnju godinu ugovora. Sve ćemo se lijepo dogovoriti. Što bih ja bio bez Hajduka?! Treba Hajduku transfer da što veći novac bude. Sve se poklopilo idealno. Pa i to što me Safet Sušić gurnuo ofenzivno, da istrčim naprijed i zabijem gol. Umijem ja to.

Za momka između Tešnja i Doboja, kojemu je Zenica zapravo njegov grad kao što je i Split postao, treba samo još prava ponuda.

– I da dobro prođemo na europskoj sceni. Dobro, vidjeli su me u Brazilu, ali treba zapeti i protiv tog Dundalka sad kad bude. Bitna je za nas utakmica.

Stalno ste u pogonu, nema stat.

– Nisam umoran nego zadovoljan! Ni ne trebaju mi pripreme. Odmah uskačem punom snagom.
Rečenica za kraj i o Bosni. I Hercegovini.

– Drago mi je da se za nas navijalo i u Splitu, u Hrvatskoj, pričali mi ljudi. Safet Sušić je pokazao da je vrstan trener. U Sarajevu su nas s oduševljenjem dočekali, mada smo mogli proći i bolje. Volio bih i da je Hrvatska prošla bolje. Ali, idu dobra vremena za “be ha fudbal”, to je važno. – prenosi Slobodna Dalmacija.

(Reprezentacija.ba)