Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović večeras se na okupljanju reprezentativaca u Sarajevu po prvi put upoznao sa nekim igračima uoči početka priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine, piše “Klix.ba”.

Nakon zajedničkog sastanka sa svim igračima i članovima stručnog štaba bh. selekcije, Ivanović je posebno razgovarao sa kapitenom Mirzom Teletovićem na kojeg zbog pravila NBA lige neće moći računati u naredne dvije sedmice.

“Zadovoljan sam igračima koji su se odazvali. Imamo samo jedan cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Mi smo jedna zdrava i dobra ekipa. Jedini problem je povreda Nihada Đedovića, vidjet ćemo šta će biti s njim. Ukoliko ne bude mogao igrati, ovi momci će morati dati još više da bismo postigli naš cilj”, kaže Ivanović za Klix.ba.

Selektor je Teletovića posebno upoznao sa planom i programom priprema.

“Podsjetili smo se bivših vremena. Zbog NBA ne može se odmah priključiti selekciji. Do tog momenta će imati vlastite pripreme”, dodao je Ivanović.

Teletović je nakon više nego dobre sezone u NBA ligi na prvo okupljanje košarkaških Zmajeva stigao u odličnoj formi i raspoloženju. Upravo je kapiten bio jedan od razloga zbog kojeg je Ivanović preuzeo bh. selekciju ove godine.

“Imao je dobru sezonu i pokazao je da je igrač koji ima svoje mjesto u NBA ligi”, dodao je Ivanović.

(Reprezentacija.ba)