DUBROVNIK (AA) – Navijači bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije u Hrvatskoj ostat će zakinuti za izravan prijenos posljednje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koja igra protiv Irana, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Javni RTV servis u toj zemlji, Hrvatska radio-televizija (HRT), odlučio se za prijenos današnje utakmice između Argentine i Nigerije, a posljednju utakmicu bh. reprezentacije prikazat će u terminu od 20 sati (snimak).

Iako je u Hrvatskoj i inače veliki broj bh. navijača, veliki broj Dubrovčana prati utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine kako bi bodrili i svog sugrađanina, kapitena bh. nogometnog tima Emira Spahića.

“Kada sam vidio da nema izravnog prijenosa, pozvao sam HRT-ovu Službu za korisnike, gdje su mi ljubazno odgovorili kako će moj prigovor zašto se ne prenosi utakmica između BiH i Irana biti proslijeđen Sportskoj redakciji, nakon čega mi je sve bilo jasno” kaže Dubrovčanin Senad, dodajući kako je jako razočaran jer smatra da u Hrvatskoj sigurno više ima onih koji navijaju za Bosnu i Hercegovinu nego za Argentinu ili Nigeriju.

Iako je izvjesno da se bh. reprezentacija nakon večerašnje utakmice vraća kući, Senad smatra kako je, ipak, bilo važnije prenositi tu utakmicu, ako ništa drugo, a onda “zbog toga što smo susjedi”.

“Ovisni smo o HRT- ovom prijenosu, jer na svim kablovskim operaterima bh. kanali za vrijeme utakmice su kodirani te tako nemamo drugog izbora ili mogućnosti za gledati posljednju utakmicu bh. reprezentacije na Mundijalu”, objašnjava Senad dodajući kako nije isti gušt gledati „reprizu“ utakmice, kad će već biti poznat i rezultat i sve ostalo.

Senad kaže i kako je cijeli Dubrovnik uz Spahića i kako će njegovi navijači i bez izravnog prijenosa, barem mislima biti uz njega i ostalu momčad.

(Reprezentacija.ba)