Kada realno sagledamo stvari na terenu, bilo je nesretnih situacija koje su djelovale da ne prođemo. Međutim, treba biti jasan i reći da nismo igrali dobro da bismo prošli u drugi krug SP, istakao je Vedad Ibišević, napadač fudbalske reprezentacije BiH danas u Salvadoru, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency iz Brazila

SALVADOR (AA) – Bakir Tiro

Svi smo odgovorni za ispadanje u prvom krugu Svjetskog prvenstva, neko manje, neko više, ali sada nije vrijeme za analize, poručio je Vedad Ibišević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koja je nedjeljnim porazom od Nigerije u Cuiabi ostala bez željenog plasmana u osminu finala Mundijala, prvog na kojem je BiH nastupila, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

“Bez obzira na pojedince, dobivamo i gubimo kao ekipa. Došli smo na SP sa željom da prođemo u drugi krug. Zakazali smo i trebamo biti odgovorni neki manje, neki više. Ne smijemo sada dijeliti odgovornost”, rekao je Ibišević, dodavši:  “Svi smo mislili da ćemo proći grupu. Kada realno sagledamo stvari na terenu, bilo je nesretnih situacija koje su djelovale da ne prođemo. Međutim, treba biti jasan i reći da nismo igrali dobro da bismo prošli u drugi krug SP”.

Ibišević je priznao uoči današnjeg treninga da je atmosfera u ekipi poljuljana.

“Trebamo oporavak, koji će trajati možda još danas. Većina nas dovoljno dugo igra i znamo da moramo brzo zaboravljati negativne stvari, te što prije usmjeriti misli ka utakmici za dva dana. Iran je jako dobro organizovana ekipa. Zadali su puno problema Argentini. Protiv nas će još više biti motivisani, jer pobjedom mogu proći u osminu finala”, mišljenja je Ibišević.

Strijelac za sada jedinog, tj. prvog gola za BiH na SP, nada se da saigrači i on mogu ublažiti tugu trijumfom nad Iranom.

“Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti i tako se časno oprostiti od Mundijala. Iran igra zatvoreno i bit će nam teško”, zaključio je Ibišević, prenosi Anadolu Agency.

Fudbalski reprezentativci BiH obavili su danas trening u Salvadoru. Trenirali su svi, izuzev Muhameda Bešića.

(Reprezentacija.ba)