CUIABA (AA) – Rekli su mi da nije bilo ofsajda kada je Džeko dao gol, ali to nije ni prva ni zadnja greška sudija ovdje, rekao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na oficijelnoj FIFA press konferenciji nakon poraza BiH od Nigerije u Cuiabi (0:1), javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

aplikacija-slika

“Da li je bilo faula na Spahiću kada smo primili gol? Sudija ga nije svirao i znači nije bilo prekršaja”, poručio je Sušić, te dodao:

“Uslovi za igru po velikoj vrućini su bili nenormalni. Teren je bio katastrofalno loš. Ali bio je loš i za nas i za protivnika. Naša ekipa je tehnički jaka i kada ima dobar teren može više da pruži. Teren je bio prepreka i nama i Nigeriji”.

Sušić priznaje i da bi “poništeni gol vjerovatno okrenuo tok utakmice”, ali kaže i da je na koncu Nigerija zasluženo pobijedila.

“Bila je utakmica kako smo i pretpostavljali, otvorena. Puno šansi, nismo ni jednu iskoristili, pogotovo ovu u zadnjem minutu. Igračima nemam puno toga za zamjeriti. Činjenica je da kada naši najbolji pojedinci igraju dobro da pobjeđujemo…”, pričao je Sušić, te naglasio:

“Nisam bio nešto specijalan zadovoljan ni igrom protiv Argentine, kao ni večeras. No, nemam nikome ništa da prigovorim na odnosu ka igri. Svi naši igrači sada su utučeni i razočarani, jer smo ispali sa Svjetskog prvenstva u Brazilu”.

Početni tim, koji je iznenadio mnoge sa Sunjićem i Medunjaninom, Sušić je prokomentarisao sljedećim riječima:

“Bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Kolašinac u svom klubu igra kao lijevi bek. Sada ga vraćati na stopera… Odlučio sam se za Sušnjića. Momak je veoma korektno odradio posao”.

Sušićevi izabranici će 25. juna u Salvadoru protiv Irana odigrat utakmicu bez rezultatskog značaja, jer drugi u grupi F mogu biti Nigerija ili naredni protivnik “zmajeva”.

“Izgubili smo večeras od dobre ekipe. Iznenadili su nas koliko su brzi i okretni. Nigerijci imaju velike šanse da uđu među 16 najboljih ekipa planeta ovdje u Brazilu”, kazao je Sušić.
Author: Bakir Tiro
Publisher: Adis Karaca