Tuga i nevjerica vladali su u svlačionicom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon noćašnjeg poraza od Nigerije u Cuiabi (0:1), te ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja.

aplikacija-slika

Prvi nastup na SP igrači i navijači BiH neće pamtiti po dobrome, što je bilo osjetno već na licima bh. igrača u tzv. „mix zoni“ na stadionu „Arena Pantanal“.

„Ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Poništen nam je čist gol, a gol smo primili nakon očitog faula. Imali smo kontrolu igre, posjed lopte, ali nismo bili konkretni u završnici“, rekao je utučeni Mensur Mujdža, desni bočni igrač u nacionalnom timu BiH.

I nepravedno zapostavljeni Vedad Ibišević bio je emotivno slomljen poslije utakmice u kojoj je BiH rekla zbogom Brazilu.

„Teško mi je. U ovom trenutku ne mogu biti pametan, pogotovo sada kada sam vidio da nije bilo ofsajda kada je Džeko postigao gol, neopravdano poništen. Definitivno nismo imali sreće protiv Nigerije. Nije tačno da smo podcijenili protivnika. Nisam sigurno. Šta je, tu je… I sam dolazak na SP bio je velika stvar za našu zemlju. Veoma mi je žao navijača koji sada tuguju zbog toga što nismo uspjeli proći u drugi krug Mundijala“, rekao je Ibišević nakon utakmice u Cuiabi konstatujući da je evropska BiH poražena od jedne od najjačih afričkih reprezentacija, prenosi Anadolu Agency.

Reprezentativci BiH nakon neuspjeha otputovali su iz Cuiabe u Salvador, gdje će 25. juna odigrati meč posljednjeg, trećeg kola grupe „F“. Sastat će se sa Iranom, koji će u slučaju da pobijedi BiH, a Nigerija izgubi od Argentine, sa eventualno boljom gol razlikom plasirati se u osminu finala SP.

„Bilo bi dobro barem pobijediti u jednom od mečeva u prvom nastupu naše zemlje na SP. Trebamo učiniti sve što je u našoj moći da se na častan način oprostimo od Brazila, te pokušamo priuštiti kakvo, takvo zadovoljstvo našim navijačima“, istakao je Ibišević.

(Reprezentacija.ba)