Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zajedno sa CCPA – Otvorenom zabavnom školom fudbala organizuje manifestaciju Brazil u BiH u kojoj će učestvovati djevojčice i dječaci uzrasta od 7 do 14 godina.

Ideja projekta je masovno igranje dječijeg nogometa/fudbala u BiH u periodu odigravanja Svjetskog prvenstva u Brazilu. Važnost ove manifestacije jeste da djeca dobiju istu šansu, da se povežu i upoznaju sa vršnjacima iz drugih sredina i klubova ali isto da im kreiramo lijepe uspomene na druženje i da na svoj način podrže našu reprezentaciju uoči odigravanja utakmica SP. Projektom je planirana organizacija u više gradova BiH ali nažalost uslijed nedavnih poplava koje su zadesile našu zemlju, manifestacija će se održati u samo u Zenici i Sarajevu. Bit će to i podrška za djecu i njihove klubove koji su teško stradali u velikim poplavama i odronima zemlje, te će djeca iz privremenih boravnišnih centara biti uključena u igru i druženje.

Manifestacija u Zenici bit će održana u subotu, 21.06., na dan kada naša reprezentacija igra utakmicu protiv Nigerije. Mjesto održavanja je trg Alija Izetbegović a početak je u 12 sati sa završetkom u 16 sati.

U Sarajevu, manifestacija će trajati dva dana, 24 i 25 juna, na dan kad naša reprezentacija igra utakmicu protiv Irana. Mjesto održavanja je plato kod Narodnog pozorišta s početkom u 12 sati.

Na svaki dan, učestvovat će 200 djevojčica i dječaka zajedno sa deset trenera na mini turniru, na tri mala pokretna terena ali tu će biti još aktivnosti i zabave za svu djecu!

Ovu manifestaciju, organizuju zajedno NS/FS BiH , CCPA – OFFS u saradnji sa sponzorima NS/FS BiH, medijima, opštinama/općinama, gradovima, klubovima, školama i drugim organizacijama.

Pozivamo djecu i njihove roditelje da nam se pridruže!

(nfsbih.ba)