GUARUJA (AA) – Bakir Tiro

Izvanredna atmosfera vlada u fudbalskoj ekspediciji Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu ovdje u Brazilu, istakao je u razgovoru sa specijalnim izvještačem Anadolu Agency (AA) sa Mundijala Darko Ljubojević, potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Naglasio je da sve besprijekorno funkcioniše i da odnosi u užem rukovodstvu Saveza „nikada nisu bili bolji“.

„Odlično sarađujemo i uvažavamo se po svakom pitanju. Igranje reprezentacije na SP je velika stvar za sve nas, za cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane“, rekao je Ljubojević.

Nekadašnja zvijezda Crvene zvezde i Borca iz njemu rodne Banje Luke, kaže, da svakodnevno dobiva poruke podrške iz bh. entiteta Republike Srpske.

„Javlja mi se puno, puno ljudi iz Banja Luke i RS. Daju nam podršku. Pišu ‘sretno, uz vas smo, navijamo za vas’. Ova reprezentacija zaslužuje podršku cijele naše države“, kazao je Ljubojević.

Optimista je. Nada se plasmanu BiH u osminu finala Mundijala.

„Od Argentine smo izgubili zbog manjka sreće i trenutka inspiracije Lionela Messija. Naši momci igrali su odlično. Lično, najviše zbog njih žao mi je što nisu uzeli bod. Zaslužili su ga. I ovako su dostojno prezentovali zemlju diljem planete i na tome im od srca čestitam“, pričao je Ljubojević za Anadolu Agency, dodavši:

„Bolji smo od Nigerije i Irana. Međutim, to ne znači da smo već u drugom krugu. Obje utakmice bit će teške. No, nadam se najboljem“.

(Reprezentacija.ba)