Reprezentativci Bosne i Hercegovine imaju optimalne uslove za boravak i pripreme u Trening kampu u Guaruji, javlja Fudbalski savez BiH.

U hotelu „Casa Grande” pored soba, koje su međusobno povezane zajedničkim prelijepim dvorištem sa fontanom, te posebnih prostorija za objedovanje, „zmajevi” na raspolaganju imaju i specijalni amfiteatar za gledanje utakmica na Svjetskom prvenstvu, zabavni salon, fitnes i spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, terene za mali fudbal i tenis, terasu za odmor sa pogledom na Atlantik i ostale sadržine potrebne za ugodan boravak.

Takođe, novi moderni sportski centar u Guaruji omogućava našim igračima da u pripremama za utakmice izvršavaju sve zamisli stručnog štaba. Može se s pravom reći da je izbor ovog Trening kampa pun pogodak. Zbog toga su svi veoma zadovoljni, što ističe i generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

– Ovdje se osjećamo kao kod kuće. Gradska uprava Guaruje na čelu sa gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito i gospođom Eunice R. Leao Grotzinger, koordinatorom Komiteta za 2014 Brazil FIFA WC organizovala je sjajan, veoma emotivan doček za našu delegaciju, ali ne samo to. Oni su uvijek uz nas, spremni da reaguju u svakom trenutku, da nam pruže svaki vid logističke, ali i ljudske podrške. Gostoprimstvo Gradske uprave i svih građana Guaruje je fascinantno. Uistinu smo oduševljeni i nemamo riječi da izrazimo našu zahvalnost. Pretpostavljali smo da će konekcija sa lokalnom zajednicom biti dobra, ali ovakvu privrženost, gostoljubivost, srdačnost, nismo mogli zamisliti ni u najljepšem snu… Ovom prilikom želimo zahvaliti našim domaćinima za sve sto čine za nas. Istovremeno, želimo iskazati zadovoljstvo i ponos što nasi reprezentativci, uz stručni štab i delegaciju, i ovdje predstavljaju izvanredne ambasadore Bosne i Hercegovine.

“Zmajevi” su znali su uzvratiti na topao doček Brazilaca, koji su nas izvrsno bodrili i u meču protiv Argentine, a sigurni smo da će tako biti i u narednim danima. Nema sumnje da bi ispunjenje naših snova i plasman u naredni krug takmičenja mnogo obradovalo i domaćine u Guaruji, koji već sve znaju i o našoj reprezentaciji, ali i o našoj državi.

(Reprezentacija.ba)