RIO DE JANEIRO (AA) – Bakir Tiro

„Sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem, Bosna je dio života mog, Bosno ti si šampion“, odjekivalo je danas iz kafića na najpopularnijoj svjetskoj plaži, Copacabani u Rio de Janeiru, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Stotine navijača Bosne i Hercegovine klicalo je u čast svoje zemlje uoči večerašnje utakmice sa Argentinom, prve za bh. nacionalni tim na svjetskim prvenstvima. Sjajnu atmosferu upotpunio je izvanredan gest hrvatskih navijača, koji su se na Copacabani pridružili susjedima.

„Došli smo navijati za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine, jer su i oni navijali za nas u meču Hrvatske sa Brazilom“, istakao je Ivan iz Zagreba, te naglasio da se tokom cijelog dana odlično druže sa grupom navijača BiH iz Sarajeva:

„Odlično se družimo. Kažem, podrška jednih drugima. Oni su sa nama bili u prvoj utakmici, mi im vraćamo istom mjerom“, kazao je.

Navijači BiH sa oduševljenjem u svojim bazama po Rio de Janeiru prihvatili su fanove u „kockastim dresovima“. Kroz sjajno druženje mnogi su se šalili na tipičan balkanski način tvrdeći da je „bratstvo i jedinstvo“ ponovo oživjelo danas na Copacabani, piše novinar Anadolu Agency iz Rio de Janeira.

Utakmica Argentina – BiH igra se večeras od 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjeevropskom vremenu. Na kultnom stadionu „Maracana“ predviđa se da će reprezentativce BiH bodriti oko 3.000 navijača. Argentinci će biti daleko brojniji na tribinama. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, u najljepši brazilski grad došlo ih je oko 40.000.

(Reprezentacija.ba)