Stalni kritičari rada naše fudbalske reprezentacije nakon odličnih nastupa Zmajeva protiv Obale Slonovače i Meksika morali su čini se naći neku zamjerku našoj nacionalnoj selekciji, pa su je našli u nastupu Zvjezdana Misimovića.

Smatraju pojedini kako je rekorder po broju nastupa i asistencija u našoj reprezentaciji prespor za utakmicu protiv Argentine, te da bi Safet Sušić morao za Zvjezdana Misimovića naći alternativu u nekom bržem igraču.

Navodno, njegov manjak brzine vidio se i na pomenutim utakmicama, no čini nam se da nismo gledali iste mečeve jer smo vidjeli nešto sasvim drugo.

Promjenom naše formacije u odnosu na onu u kojoj smo igrali kvalifikacije Zvjezdan Misimović dobio je puno više na slobodi kada je kretanje na terenu u pitanju. Legendarnog Misketa u protekla dva meča mogli smo vidjeti i na poziciji napadača, polušpica, kreatora igre, ali i krila.

Osim što je vidno mršaviji Misimović imao odlična kretanja na ovim susretima, najvažniji razlog zašto desetka naše reprezentacije mora igrati na meču protiv Argentine vidjećete na video snimku ispod.

Naime, Zvjezdan Misimović je samo u meču protiv Meksika, u kojem smo slavili sa 1:0, namjestio četiri čista gola, koja nažalost nisu realizovana zbog nepreciznosti Džeke u dva navrata, te po jednom Pjanića i Spahića.

Jednostavno Miske je igrač poteza, fudbaler koji svojom inteligencijom i fudbalskim instinktom riješava velike mečeve jednim nepredvidljivim manverom, pasom ili šutem koji protivnici nisu mogli saznati ni iz stotinu skautiranih utakmica Zmajeva.

Ako još pri tome uzmemo u obzir da njegove lopte iz slobodnih udaraca gotovo laserski precizno pogađaju naše najviše skakače, najčešće Edina Džeku, onda bi Misimovića uistinu bilo suludo ostaviti na klupi za rezervne igrače na sutrašnjem meču protiv Argentine.

Zna to sve i naš selektor koji bez “tate Misketa” i ne pomišlja izvesti tim na megdan Messiju i drugovima.

Pogledajte četiri “nesuđene asistencije” Zvjezdana Misimovića na meču protiv Meksika.

(Repreznetacija.ba)