Ramos-Vinolas slavio s 2:1 u setovima

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur (24), nije se uspio plasirati u treće kolo ATP turnira u Indian Wellsu, izgubivši u veoma dramatičnom meču od španskog igrača i 22 nosioca Alberta Ramos-Vinolasa s 1:2 u setovima (4:6, 7:5, 5:7).

Džumhur je vrlo loše ušao u meč. Na startu je izgubio servis, ali se uspio vratiti u devetom gemu.

Ipak, odmah nakon vraćenog brakea, ponovo gubi svoj servis i poklanja protivniku prvi set.

U drugom setu slična situacija. Ramos-Vinolas ponovo pravi brake, ali se Džumhur vrlo brzo vraća i sjajnom igrom uz dva brejka okreće situaciju u svoju korist.

Kako su počela prva dva, tako je za našeg tenisera krenuo i treći set. Ramos-Vinolas je poveo 3:0, a potom došao na gem od pobjede, da bi Džumhur potom napravio veliki “comeback”, osvojivši tri vezana gema.

Kod vodstva 6:5 za španskog tenisera, Džumhur prepušta protivniku novi brake i propušta šansu za plasman u treće kolo prvog Mastersa sezone.

Ramos-Vinolas će u trećem kolu igrati protiv belgijskog tenisera Davida Goffina.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.