Salihamidžić rastužio navijače

Nakon što je izabran za ambasadora Bayerna iz Minhena Hasan Salihamidžić (40) zauzeo je ulogu i u reklami ovog bavarskog kluba.

Tačnije, u reklami njemačke inačice naše UniCredit banke koja promoviše specijalno bankarstvo namijenjeno za navijače Bayern Minhena.

Dva navijača Bayerna se nalaze u liftu u koji ulazi naš nekadašnji reprezentativac. Mole ga za fotografiju, na šta on rado pristaje, no uspješan selfi kvari plakat koji promoviše pomenuto bankarstvo, a koji je svojom odličnom ponudom Salihamidžiću odveo pažnju.

Legendarni Brazzo impresioniran ponudom banke za Bayernove navijače napušta lift, a dva navijača ostaju u svađi zbog neuspjelog selfija.

Salihamidžić je u Njemačkoj, gdje se danas između ostalog aktivno bavi jogom, očigledno više popularan nego u Bosni i Hercegovini.

Rođeni Jablaničanin u svojoj karijeri igrao je za HSV, Bayern, Juventus i Wolfsburg ukupno 382 utakmice gdje je zabio 60 golova. Iza sebe ima osvojenih šest titula Bundeslige, Ligu Šampiona i titulu svjetskog klupskog šampiona.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupio je 42 puta i zabio šest golova.

(Reprezentacija.ba)