Bh. kapiten odgovarao na pitanja fanova putem službenog Facebook profila Europa lige

Kapiten bh. reprezentacije i napadač Rome, Edin Džeko (30), odgovarao je na pitanja fanova putem službenog Facebook profila Europa lige.

Istakao je kako je bilo više izazova u njegovoj karijeri, ali je ipak izdvojio jedan.

“Ima ih više, a jedan od njih je bio prošle godine s reprezentacijom BiH, kada se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo, a imali smo šansu”, rekao je Džeko, izdvojivši potom i omiljeni momenat.

“Bilo je također mnogo dobrih stvari u mojoj karijeri. Državni tim znači puno za mene, pa recimo da mi je omiljeni momenat debitantski gol protiv Turske. Tada su mi se snovi ostvarili”.

Otkrio je i koji mu je omiljeni, a koji najvažniji gol koji je postigao.

“Moram izabrati onaj protiv Turske, iako je bilo mnogo dobrih i važnih golova. Najvažniji je bio onaj u dresu Manchester Cityja protiv Queens Park Rangersa za 2:2, kada smo osvojili titulu poslije 44 godine čekanja”.

Još jednom je ponovio kako mu je idol ukrajinski napadač Andriy Shevchenko.

“Bio je vrlo poseban za mene. I dalje se sjećam utakmice kada je postigao hat-trick protiv Barcelone na Camp Nou. On je broj jedan za mene”, kazao je Džeko, dodavši kako je David Silva jedan od najboljih igrača s kojima je igrao.

Osvrnuo se i na svog timskog kolegu Francesca Tottija.

“Kada gledate Tottija, on je legenda. Ne samo u Rimu i Romi, već širom svijeta. Kada sjednete pored njega i igrate s njim, shvatite koliko je normalan. Ne bi nikada pomislili da je tako velika zvijezda. Potpuno je na zemlji. Ne misli da je bolji od drugih, tretira sve dobro i pozitivan je. Ponekad je teže biti samo dobar čovjek, ali on je legenda u svakom pogledu”.

Džeko je otkrio i ko su mu bili najbolji prijatelji u Wolfsburgu i Manchester Cityju.

“U Wolfsburgu to je bio Zvjezdan Misimović. Igrali smo zajedno u bh. reprezentaciji, a i dalje smo bliski prijatelji. U Cityju je Aleksandar Kolarov, jer smo provodili najviše vremena zajedno, ali tu su i Stefan Savić i Stevan Jovetić. Oni su bili tu kraći period, ali bili smo dobri prijatelji i družili smo se dosta”.

Džeko je dodao kako voli gledati filmove, a izdvojio je i omiljeni.

“Da, volim filmove. Gledam ih mnogo, tako da je teško odabrati samo jedan. Možda neki od Danisa Tanovića. No Man's Land (Ničija zemlja), na primjer. To je težak film za gledati, ali vjerovatno naš najbolji”.

(Reprezentacija.ba)