Trener Portlanda smatra da naš centar nije prokockao svoju šansu

Nakon što je prije nekoliko dana trejdovan iz Denver Nuggetsa u Portland Trail Blazerse, bh. reprezentativni centar, Jusuf Nurkić (22), sinoć je imao priliku debitovati za novu momčad.

Njegov tim je poražen na gostovanju kod Utah Jazza (88:111), a Nurkić je pružio vrlo dobru partiju, zabilježivši 13 poena, sedam skokova, tri ukradene lopte, te po jednu blokadu i asistenciju za 21:18 minuta igre.

Zadovoljan partijom našeg centra bio je i trener momčadi iz Oregona Terry Stotts.

“Pokazao je mnogo toga što nam može dati. Bio je efikasan, krupan je momak i vidi se da ima osjećaj za šut. Uradio je ono što smo mislili da je sposoban. Može biti efikasan u napadu, a isto tako smatram da je dobar dodavač. Vjerujem da će to iskoristiti kada se navikne na naše igrače”, izjavio je Stotts, dodavši kako su se on i njegova momčad ranije mogli uvjeriti u Nurkićeve kvalitete.

“Odigrao je solidan meč, nije prokockao svoju šansu. Imao je najmanje dvije dobre utakmice protiv nas, tako da smo znali šta može uraditi. Malo je umoran, a naš cilj je da ga dovedemo u bolju formu i povećamo njegove granice. Smatram da je ono što ste vidjeli večeras zapravo igrač kojeg smo željeli”, zaključio je trener Portlanda.

(Reprezentacija.ba)