Šehić ne mijenja boje

I nakon 20 i više godina situacija se nije puno promijenila, naš reprezentativni golman Ibrahim Šehić (28) još uvijek navija za minhenski Bayern.

Uoči večerašnje utakmice Lige Šampiona između Bayerna i Arsenala Šehić je objavio sliku gdje kao dječačić, u društvu svoje majke i sestre, pozira u dresu Bavaraca.

U to vrijeme u Bosni i Hercegovini gotovo je svako dijete na ulici imalo originalni ili onaj jeftiniji sa pijace plavo-crveni dres sa reklamom Opel i znakom Bayerna na prsima. Najviše zbog Salihamidžića, ali i Elbera, kojeg i danas vole u našoj državi.

Šehić je vjerovatno uvijek bio i ostao najveći navijač Olivera Kahna koji je bio uzor gotovo svim mladim golmanima u Bosni i Hercegovini.

Za Bayern Minhen navija i naš prvi golman Asmir Begović, a kako kaže Kahn i Neuer su vjerovatno dva najbolja golmana u historiji fudbala. Fotografije iz dječačkog doba u trenerci Bayerna ima i Miralem Pjanić.

Nakon 20 godina danas je nažalost sve manje djece na ulicama bh. gradova, najviše zbog loše sigurnosne situacije i puno delikvencije na ulicama, ali i zbog nedostatka sportskih i dječijih igrališta koje ne dobivaju priliku za izgradnju među šoping centrima, vjerskim objektima i benzinskim pumpama.

Djeca zbog loših sigurnosnih situacija na bh. stadionima, ali i lošeg fudbala, uopšte ne uspijevaju dobiti priliku da zavole domaće klubove i fudbal kao sport.

S druge strane danas djeca u Manchesteru, Rimu, Torinu, Berlinu, ali i cijelom svijetu nose dresove Džeke, Pjanića, Ibiševića…

(Reprezentacija.ba)