Kapiten rukometne reprezentacije BiH produžio ugovor s poljskim Azotyjem iz Pulawyja

Nakon sjajnih igara u prošloj sezoni, kada je sa 159 golova bio drugi najbolji strijelac poljske PGNIG lige, kapiten naše rukometne reprezentacije, Nikola Prce (36), i u prvom dijelu ove sezone igra u odličnoj formi, što je bio dovoljan razlog da čelnici kluba ponude našem kapitenu produženje ugovora na još jednu godinu.

“Veoma sam sretan što je došlo do produženja naše saradnje. Azoty je klub u kojem sam se već sada zadržao najduže, obzirom da ovdje igram treću sezonu. Klub je odlično organiziran, vodi nas mlad i ambiciozan trener, a u momčadi sa mnom igraju tri reprezentativca Poljske tako da nas krasi dobar spoj mladosti i iskustva”, izjavio je Nikola, dodavši da su planovi kluba za ovogodišnju sezonu ambiciozni, ali ne i nedostižni.

“Ove godine pokušat ćemo otići korak dalje, pokušati eliminirati ekipu Wisle iz Plocka, i zaigrati u finalu play offa. Bit će veoma teško, jer je u pitanju veoma iskusna i kvalitetna momčad, ali ako nas zaobiđu povrede i zadržimo formu iz prvog dijela sezone, nismo bez šansi”.

Nikola je u prvom dijelu ovogodišnjeg šampionata postigao 76 golova u 17 mečeva, a sa 12 golova je vodio svoj tim do velikog uspjeha i remija na gostovanju kod evropskog prvaka, ekipe Vive Tauron iz Kielcea.

Azoty je 16. klub u Nikolinoj bogatoj karijeri, a najveći trag ostavio je u Španiji gdje je, igrajući za Octavio iz Viga, sa 181 postignutim golom bio drugi strijelac španjolske ASOBAL lige u sezoni 2008/2009. Igrajući za PICK Szeged 2014. godine osvaja EHF Cup.

Za reprezentaciju BiH Nikola je u 88 nastupa postigao 323 gola i jedan je od naefikasnijih igrača u historiji. Nakon što je nacionalni tim svoje zemlje sjajnim partijama u dvomeču baraža protiv Islanda, kada je postigao 18 golova, odveo na SP u Katar, proglašen je sportistom godine Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

(Reprezentacija.ba)