Uspješna provjera za “Plave”

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali ekipu Čapljine s 2:0.

Željo je susret počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić.

U 10. minuti Marković nakon duge akcije šutira sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi visoko preko gola. Osam minuta poslije Zakarić je gađao, ali golman Čapljine sigurno brani. U 32. minuti sjajna prilika za Plave kada je udarac Blagojevića ispred gola blokirao defanzivac Čapljine.

Željo je u vodstvo došao u 35. minuti. Zakarić je sjajno ubacio, a Ivan Lendrić sa pet metara postigao gol. U posljednjoj minuti prvog dijela, Zakarić ubacuje, a M. Stevanović šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo vodstvo našeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme Željezničar je počeo u sastavu: Fejzić – Stanić, Osmanković, Boccaccini, Stojanović – Hasanović, Radinović – M. Stevanović, Bekrić, Zakarić – Lendrić.

U 52. minuti je bilo 2:0. Stanić je proigrao M. Stevanovića, ovaj ubacio za Ivana Lendrića koji drugi put trese mrežu Čapljine. Dvije minute poslije Osmanković šutira sa strane, ali lopta odlazi pored stative.

U 62. minuti Bobić i Križman su zamijenili Fejzića i Zakarića. Tri minute poslije je Nikolić zamijenio Lendrića, a u 70. minuti Žerić M. Stevanovića. U 73. minuti Bekrić proigrava Nikolića koji izlazi pred gol Čapljine, ali ne uspijeva matirati golmana. U 77. minuti je Beširević zamijenio Stojanovića, a minut poslije Križman iskosa šutirao, ali je golman Čapljine bio na visini zadatka.

Dvije minute prije kraja Žerić šutira u dobro postavljenog golmana Čapljine. Minut poslije Bekrić pokušava lob udarcem, ali lopta odlazi uz samu stativu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako “Plavi” slavili sa 2:0.

“Plavi” se vraćaju u Sarajevo gdje će boraviti do utorka kada je planiran odlazak u Tursku na glavni dio priprema, navodi se na službenom sajtu Željezničara.

(Reprezentacija.ba)