Roma s ubjedljivih 4:0 slavila protiv Sampdorije

Nogometaši Rome plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije, savladavši večeras na Olimpicu ekipu Sampdorije s ubjedljivih 4:0.

Jedan od junaka susreta bio je bh. reprezentativni napadač Edin Džeko (30), koji je zabilježio pogodak i asistenciju.

Prvo je udvostručio prednost svoje momčadi u 48. minuti, da bi potom u 61. asistirao za El Shaarawyja kod trećeg pogotka.

Večerašnji pogodak bio mu je 19. ove sezone u dresu Rome, za koju je na 29 utakmica upisao i šest asistencija.

Kapiten našeg državnog tima odigrao je sjajan meč, u kojem je osim pogotka i asistencije imao nekoliko odličnih prilika, između ostalih i pogođenu stativu.

Igru je napustio u 62. minuti, kada je mjesto na terenu ustupio Tottiju.

Prvi i četvrti gol bili su djelo Nainggolana, koji je nakon spektakularnog gola iz voleja u 39. minuti, potvrdio pobjedu i prolaz svoje momčadi na isteku regularnog dijela meča.

Roma će se za polufinale boriti sa Cesenom, koja je jučer nakon produžetaka izbacila Sassuolo.

Recimo i to da je za goste od 78. minute igrao budući bh. reprezentativac Daniel Pavlović (28), koji je nedavno stekao pravo nastupa za našu selekciju.


(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.