Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hrasnici odradila posljednji trening na tlu BiH u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Senad Lulić  ostao je u hotelu za vrijeme timskog treninga gdje je radio individualno u teretani. Također, veznjak Hajduka Tino Sušić i Hoffenheimov Ermin Bičakčić su trenirali odvojeno od ekipe.

Prisutna publika je imala priliku pogledati trening utakmicu Zmajeva između “crvenih” i “bijelih” gdje su na kraju “crveni” došli do pobjede od 2:1.

“Crveni” su poveli preko gola Vršajevića koji je pogodio na asistenciju Bešića. “Bijeli” su tražili ofsajd poziciju za fudbalera Hajduka, no lopta je vraćena na centar. Izjednačio je Ibišević, da bi končanih 2:1 za “crvene” postavio Miralem Pjanić sjajnim lob udarcem.

Za tim “Crvenih” igrali su: Fejzić, Avdukić, Vranješ, Zukanović, Vršajević, Bešić, Kolašinac, Hajrović,  Rahimić, Pjanić i Džeko.

Dok su na drugoj strani zaigrali: Begović, Spahić, Salihović, Šunjić, Mujdža, Hadžić, Medunjanin, Misimović, Višća, Ibričić i Ibišević.

Treba naglasiti kako je za “crvene” Avdukić igrao na poziciji desnog beka.

Prisustvo navijača na tribinama je doprinjelo prelijepoj atmosferi u Hrasnici. Oko 1500 navijača je ispratilo Zmajeve velikim aplauzom i poželjelo im puno sreće u Brazilu.

Zmajevi sutra iz Sarajeva putuju u SAD, gdje će odigrati dva kontrolna susreta za Mundijal. Protiv reprezentacije Obale Slonovače će igrati 30. maja u St. Louisu, dok će 3. juna u Chicagu odmjeriti snage s Meksikom.

(Reprezentacija.ba)