Bh. teniser eliminiran na startu prvog Grand Slam turnira sezone

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (24) na startu prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena u Melbourneu poražen je od Srbina Viktora Troickog s 2:3 u setovima (4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 3:6), javlja Fena.

U meču koji je trajao skoro tri sata Troicki je bolje otvorio meč i osvojio prva dva seta.

Džumhur je prvom setu poveo sa 4:2, da bi u nastavku Troicki osvojio narednih sedam gemova i došao do velike prednosti.

Džumhur je uspio da napravi preokret u naredna dva seta. Nakon što je u drugom gemu uspio da sačuva servis, u nastvaku je  sigurnom igrom napravio seriju 5:0 u gemovima osvojivši treći set sa 6:2.

Bh. teniser je  nastavio s dobrom igrom i u četvrtom setu, koji je s dva brejka u trećem i petom gemu istom rezultatom riješio u svoju korst.

U odlučujućem, petom setu Džumhur je u trećem gemu propustio priliku da napravi brejk. U sedmom gemu došlo je do jedne očigledne sudijske greške, nakon koje se bh. teniser upustio u petominutnu raspravu sa sudijom, poslije koje se nije uspio vratiti u meč.

Troicki je u devetom gemu stigao do brejka, kojeg je potom potvrdio i na kraju došao do pobjede.

U 2. kolu Troicki će igrati s pobjednikom meča Paolo Lorenzi – James Duckworth.




(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.