Pjanić u razgovoru za “Sky”

Bh. reprezentativni veznjak, Miralem Pjanić (26), konstantno se susreće s kritikama, otkako je prošlog ljeta iz Rome prešao u Juventus.

Pjanić je u razgovoru za “Sky” rekao kako mu je trebalo vremena da se prilagodi na novu sredinu.

“Jasno mi je da će uvijek biti kritičara, ali ne obazirem se previše na ono što govore. Ljudima treba biti jasno da mi je trebalo malo vremena da se prilagodim na novu sredinu. Novi klub, novi grad, novi saigrači, novi sistem rada… Sve je bilo novo za mene. Srećom, prilagodio sam se i sada se osjećam dobro. Uvijek ću na terenu davati svoj maksimum, a trener prepoznaje moj trud i redovno mi daje priliku za igru. Na prvom mjestu je uspjeh Juventusa, a onda dolazi sve ostalo”, rekao je Pjanić.

Naš veznjak je objasnio kako se snalazi u različitim ulogama, s obzirom da ga Allegri često premješta s pozicije na poziciju.

“Trener mi daje različite obaveze, sve ovisi od utakmice do utakmice. Nekad mijenjam pozicije i za vrijeme utakmice. U posljednjim sam imao ulogu razigravača, a mislim da sam se dobro snašao. Drago mi je što se vratio Dybala, jer s njim je užitak igrati”.

Juventusu slijedi meč s Fiorentinom, u kojem Pjanić priželjkuje tri boda.

“U nedjelju igramo ligašku utakmicu protiv Fiorentine. Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi koju vodi dobar trener i znam da će biti teško. Pripremamo se za tu utakmicu na najbolji način i nadamo se osvajanju tri boda.

Pored prvenstva, Juventus ima velike ambicije u Kupu Italije, ali i Ligi šampiona.

“U kupu smo izbacili Atalantu i sada nas čeka Milan. Znamo da je to tvrda ekipa i da nas protiv njih čeka izuzetno zahtjevan posao. Naravno, ne treba zaboraviti ni Ligu šampiona. Znamo svoj cilj, a za početak trebamo izbaciti Porto i nastaviti dalje. Liga šampiona je jedan od naših primarnih ciljeva ove sezone i svaku utakmicu čekamo s velikim entuzijazmom”, zaključio je Pjanić, koji je ove sezone na 22 nastupa upisao sedam pogodaka i devet asistencija.

(Reprezentacija.ba)