Misimović govorio za njemački sport1 o karijeri u Kini

Nekadašnji bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović je prije nekoliko dana završio igračku karijeru.

Misimović je raskinuo ugovor sa kineskim drugoligašem Beijing Renheom i vraio se u Njemačku.

U intervjuu za njemački Sport1.de, popularni Miske je kazao da se nije pokajao što je nekoliko godina proveo u Kini.

“Na samom početku bilo mi je teško, jer sam bio odvojen od porodice. Bila je to nova država, kultura i nisam znao šta me čeka, ali na kraju se sve isplatilo. To je bio ugovor koji dobijete jednom u životu. U Kini nema finansijskog fairplaya i moćnici žele impresionirati predsjednika države te investiraju u klubove. Za njih je to kao igra”, rekao je Misimović na početku razgovora za Sport1.de.

Misimović je ispričao i zanimljivu anegdotu sa predsjednikom kluba.

“Sejad Salihović i ja smo bili pozvani od strane predsjednika kluba nakon večere i on nam je napravio čaj. 500 grama tog čaja košta oko 60.000 eura. Predsjednik je prvi probao čaj, ali mu se nije svidio te ga je prolio. Na taj način je “bacio” nekoliko hiljada eura”, riječi su Misimovića.

Bivši bh. reprezentativac se dotakao i svog perioda u Kini te samog kraja karijere.

“Tamo su me zvali Michi, kao Missi, ali se to izgovara Michi. Znam samo nekoliko riječi na kineskom, ali nikada ga nisam naučio, jer sam imao prevodioca. Rečeno mi je da bi mi trebalo pet godina da naučim jezik, pa sam jednostavno odustao”, kazao je Miske i dodao:

“To je bilo odlično iskustvo, kojeg se rado sjećam. Karijeru sam završio u maju 2015. godine, ali je predsjednik kluba došao i pozvao me da pomognem timu da se vrati u prvu ligu, s obzirom da su ispali u drugu. Godinu dana kasnije, nismo uspjeli ući u prvu ligu, pa sam okončao karijeru”.

(Reprezentacija.ba)