Ekipa će od 21. do 29. januara boraviti u Čitluku, a zatim 1. februara putuje za Tursku, gdje će odigrati tri međunarodne utakmice

Fudbalski klub Sarajevo nakon 37-dnevne pauze danas je počeo pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, javlja Fena.

Na prvom treningu “bordo” kluba u 2017. godini, održanom na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, trener Mehmed Janjoš sa saradnicima na raspolaganju je imao sve igrače koji su se jučer javili na prozivci.

Golman Bojan Pavlović isitče da su igrači jedva čekali da počnu treninzi, te da su imali dovoljno vremena za odmor.

“Svi igrači su odradli ono što su dobili za period prije priprema. Mislim da neće biti problema, a što je najbitnije je da svi budemo zdravi i da se niko ne povrijedi. Posljednji mjesec prije pauze bio nam je najuspješniji. Sigurno da nam nije išlo u prilog što je se završilo prvenstvo, ali ima vremena da se ponovo  dobro spremimo i dođemo u formu. Očekujem da ćemo spremno dočekati nastvak prvesntva”, kazao je Pavlović.

Prvotimac Perica Ivetić, kojem su ovo prve priprema sa FK Sarajevo, također očekuje da će pripreme proći “radno i u dobroj atmosferi, da neće biti povreda i da će svaki igrač dati svoj makisimum”.

“Smatram da su svi igrači došli optimalno spremni, jer su dobili programe koje su individualno koristili tokom zimske pauze. Na testiranju se pokazalo da su igrači dosta dobro radili. Nadam se da ćemo ispoštovati sve postavljenje zadatke, te da ćemo se na kraju u maju radovati. Ova ekipa sigurno ima potencijal. Možda se dopuni sa još dva-tri igrača. Nadam se da ćemo na proljeće izgledati još bolje i čvršće i da će publika moći uživati u utakmicama Sarajeva. Naš cilje je da izborimo Evropu”, kazao je Ivetić.

Trener Mehmed Janjoš jučer je najavio da će prva tri dana priprema iskoristiti za ljekarske preglede i testiranja, a zatim će naredne sedmice, od ponedjeljka od četvrtka ekipa raditi dva treninga dnevno.

Već u subotu, 21. januara ekipa ide u Čitluk gdje ostaje do 29. januara. Tamo će odigrati dvije utakmice, 25. januara protiv Brotnja i 28. januara protiv Veleža. U Sarajevo se vraća 29. januara, a zatim 1. februara putuje za Tursku, gdje će odigrati tri međunarodne utakmice protiv uzbekistanske Lokomotive (6. februara), danskog Silkeborga (9. februara) i ukrajinskog Mariupola (12. febraura).

Generalnu provjeru uoči početka prvenstva ekipa će imati 19. februara, a protivnik i lokacija bit će naknadno poznati.

(Reprezentacija.ba)