Makedonci slavili s 32:30

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skoplju i u trećoj prijateljskoj utakmici poražena od selekcije Makedonije, javlja Fena.

Nakon što u prva dva susreta slavili sa 28:24 i 35:31, Makedonci koji su se pripremaju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, večeras su slavili sa 32:30 (17:13).

Reprezentativci BiH večeras su bili najbliže povoljnijem rezultatu, jer su u finišu imali neriješen rezultat 30:30 ali je nedostajalo sreće i koncentracije da bi izbjegli treći poraz.

Selektor Bilal Šuman isprobao je više varijanti i u napadu i u odbranu, akcenat je stavljen i na kontre i polukontre, te brzi centar i nakon treće utakmice evidentan je napredak u svim segmentima.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Senjamin Burić i Vegar sa po pet, Ovčina i Tarabochia po četiri i Vražalić s tri gola, dok je Benjamin Burić upisao 13 odbrana od kojih tri sa sedam metara.

U petak će bh. tim imati dva treninga, a u subotu u 15 sati avionom leti za Beograd. U glavnom gradu Srbije reprezentaciju BiH očekuju dva susreta sa Saudijskom Arabijom. Prvi meč je 8. januara, a drugi 9. januara kada je u popodnevnim satima planiran povratak u Sarajevo. Na okupu će ostati još sedam dana, gdje će u svojoj stalnoj bazi na Ilidži trenirati i pripremati se za predstojeće utakmice u nastavku kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Reprezentaciju BiH očekuju još četiri kvalifikacione utakmice – dvomeč s Finskom 3. i 6. maja, domaći susret sa Španijom 14. juna, te tri dana kasnije gostujući susret protiv Austrije.

Do utakmica s Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

(Reprezentacija.ba)