Bh. centar postigao 15 poena

Denver Nuggetsi izgubili su sinoć na gostovanju kod Golden State Warriorsa (119:127), upisavši jubilarni dvadeseti ovosezonski poraz (14-20).

Rezultatsku neizvjesnost mogli smo vidjeti do kraja prvog poluvremena (68:64), poslije kojeg su domaći ubacili u brzinu viÅ¡e i već tokom treće dionice prelomili meÄ u svoju korist.

U jednom trenutku prvak Zapada imao je i 15 poena prednosti, da bi na kraju tim iz Colorada uspio spustiti na podnošljivih minus osam.

Domaće su do tridesetog trijumfa (30-5) predvodili Thompson (25 p), Curry (22 p) i Durant (21 p), dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Jokić i Chandler s po 21 ubaÄenim poenom.

OdliÄan nakon dužeg vremena bio je i bh. centar Jusuf Nurkić (23), koji je za 21:07 odigranih minuta postigao 15 koÅ¡eva uz Å¡ut iz igre 6/8.

Tome je pridodao Å¡est skokova, Äetiri asistencije, te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.