Pred više od pet stotina navijača fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je svoj pretposljednji trening pred odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Safet Sušić na raspolaganju nije imao Emira Spahića i Senada Lulića koji je ostao u hotelu, dok su odvojeno trenirali Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić i Sven Sušić.

Zmajevi su nakon uvodnog zagrijavanja podijeljeni u dvije grupe igrali poplarne „ševe“, nakon čega su podijeljeni u „plave“ i „crvene“ međusobno odmjerili snage na smanjenom terenu.

Sastavi podijeljenih ekipa ne govore puno o mogućem sastavu i taktičkim zamislima koje ima Safet Sušić, ali je svakako bilo lijepo vidjeti izuzetno raspoložene Misimovića, Džeku, Hajrovića, Višću i druge saigrače, koji su izuzetno intenzivno odigrali dvije miniutakmice, pa smo tako vidjeli i nekoliko „jačih“ duela.

Tokom miniutakmica trener golmana Tomislav Piplica aktivno je radio sa Jasminom Fejzićem koji je bez problema izbijao lopte, te pokazao kako će sasvim sigurno biti spreman. Raduje i trening koji je sa Kolašincem, Bičakčićem i Sušićem radio Borče Sredojević, a u kojemu su se također mogle vidjeti vježbe koje po svojoj prirodi ulijevaju optimizam u stanje povrijeđenih igrača, posebno ozbiljnije povrijeđenog Ermina Bičakčića koji će prema prognozama našeg ljekarskog tima biti sigurno spreman za Brazil.

Reprezentativci će sutra imati samo jedan trening, u popodnevnom terminu u Hrasnici, nakon čega u utorak putuju direktnim čarter letom za Frakfurt, odakle dalje lete za St. Louis preko Čikaga gdje ih očekuju prijateljske utakmice protiv Obale Slonovače i Meksika.

Treba još jednom svakako spomenuti i publiku koja je tokom cijelog treninga aplauzom nagrađivala svaki dobar potez naših Zmajeva, ali i naše reprezentativce i selektora koji su sa puno strpljenja podijelili mnogobrojne autograme.

(Reprezentacija.ba)