Sikiraš odbacio mogućnost igranja za Srbiju

Krilni centar juniorske (U18) reprezentacije BiH, Njegoš Sikiraš, zbog povrede tetive prsta propustio je minulo EP u Turskoj, na kojem je naša selekcija osvojila šesto mjesto.

“Žao mi je što nisam igrao, ali to je život. Svakome se moglo desiti. Mogu reći da sam imao sreću u nesreći, jer se moglo završiti mnogo gore. Sada se vraćam u Berlin, gdje me čeka oporavak i mjesec dana pauze”, rekao je Sikiraš za Inboks TV.

Sikiraš je istakao kako je zadovoljan rezultatom našeg tima i da šesto mjesto nije neuspjeh.

“Zadovoljan sam. Mislim da su momci dali maksimum. Istina, bilo je tu mnogo grešaka, nije se igralo timski, ali šta je tu je. Vjerovao sam u njih, šesto mjesto nije neuspjeh”, kazao je Sikiraš, kojem je najteže pao poraz od Francuske.

On je prokomentarisao i navode da bi u budućnosti mogao nositi dres Srbije.

“Ne mogu da utičem na tuđe komentare. Ljudi imaju svoje mišljenje, ovo je moja država i ja igram za nju”, jasan je bio Sikiraš, koji je u septembru ove godine prešao u berlinsku Albu.

“Trenutno sam u Albi, ali još nisam potpisao ugovor, jer sam na sudu s bivšim klubom Stella Azzurra iz Italije. Super mi je ovdje, Kikanović mi najviše pomaže”, dodao je ovaj talentovani košarkaš.

(Reprezentacija.ba)