“Rossoneri” slavili poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca

Nakon 8. augusta 2014. godine, stadion Jassim Bin Hamad u Dohi danas je ponovo bio domaćin susretu talijanskog Superkupa, za čiji su se trofej borili Juventus i Milan.

Baš kao i tog dana, kada je protivnik “Staroj dami” bio Napoli, pobjednika su odlučili jedanaesterci, a manje sreće i ovaj put imao je torinski klub.

Sve je pak danas krenulo dobro po tim Massimiliana Allegrija, koji je prvi došao do vodstva u 18. minuti, kada je nakon centaršuta Pjanića iz kornera atraktivno pogodio Chiellini.

Još ljepšim pogotkom u 38. minuti Bonaventura je poravnao na 1:1, što se pokazalo i konačnim rezultatom meča.

Kako i poslije dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u kojima su uspješniji bili formalni gosti (3:4).

Marchisio, Higuain i Khedira bili su strijelci za Juventus, dok su kod Milana pogađali Bonaventura, Kucka, Suso i Pašalić.

Tragičari su bili Mandžukić i Dybala, koji nisu bili precizni u drugoj i petoj seriji, dok promašaj Lapadule s otvaranja na kraju ipak nije koštao “Rossonere”.

Milan je tako konačnim rezultatom 4:5 došao do sedmog trofeja ovog takmičenja, koliko ih ima i Juventus.

Recimo i to da je Pjanić igrao do 67. minute, kada ga je na terenu zamijenio Dybala.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.