Bh. košarkaši zaustavljeni u četvrtfinalu EP-a

Juniorski košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine očekivano su poraženi od Francuske s 61:75 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, kojem je domaćin turski Samsun.

Pandžinim izabranicima je od početka meča rijetko šta polazilo za rukom, ali su i unatoč velikom broju grešaka na poluvrijeme otišli sa samo četiri poena zaostatka (29:33).

Ipak, u nastavku nisu uspjeli parirati superiornijim Francuzima, koji su ih u posljednjoj dionici potpuno dotukli (25:16).

U našem timu najefikasniji s 19 ubačenih koševa bio je Musa, koji je imao procenat uspješnosti šuta od 40% (6/15), promašivši pak svih pet pokušaja za tri poena.

Svom učinku dodao je i sedam skokova, baš kao i Čerkezović, koji je s 16 poena uz košarkaša Cedevite bio naš jedini dvocifreni igrač.

U potpunosti su izostali učinci Čampare i Talića, koji su postigli šest, odnosno tri poena. Čampara je uz to za tri šutirao 0/5, a Talić 0/3.

Francuze je predvodio Doumbouyja s double-double učinkom od 19 poena i 11 skokova. Ntilikina je postigao 15, a Mokoka 13 koševa uz 11 uhvaćenih lopti.

Unatoč porazu, za naše košarkaše EP još nije završeno. Već sutra od 14:15 im slijedi duel s Finskom u razigravanju za konačan poredak i plasman na SP.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.