Naši fudbalski reprezentativci jutros su održali novi trening u Hrasnici. Zmajeve je gromoglasnim aplauzom i skandiranjima dočekalo nekoliko stotina navijača, među kojima značajan broj djece iz područja koja su nastradala u poplavama diljem Bosne i Hercegovine.

Sušićevi izabranici ponovo su imali zanimljiv i aktivan trening. Nakon uvodnog razgibavanja i zagrijavanja Zmajevi su preskakali prepreke, nakon čega su podijeljeni u dvije ekipe igrali neku vrstu rukometa, u kojemu su gol mogli postići jedino glavom. Bilo je izuzetno zanimljivo gledati ovaj duel u kojemu se igrači nisu pretjerano štedjeli, pa je tako i u ovom sportu virtuozni Zvjezdan Misimović nakrakto prekinuo trening jer je na licu osjetio malo jači pritisak rukavica Asmira Begovića.

Nakon tog dijela treninga, koji je vodio Tomislav Piplica, Safet Sušić je igračima organizovao vježbu u kojoj su za zadatak imali nakon odigranog duplog pasa promijeniti ritam i šutirati iz prve. Pape je aktivno korigovao svoje igrače tako da je nakon nekoliko pokušaja vježba rađena na najbolji način.

Popodne će Zmajevi ponovo trenirati, također u Hrasnici, a planirano je kako će međusobno odmjeriti snage na smanjenom terenu.

Treba napomenuti da su trening propustili Mujdža i Lulić, a da su sa smanjenim intenzitetom radili Kolašinac, Fejzić, Sušić i Bičakčić.

(Reprezentacija.ba)