Velika pobjeda naših košarkaša u režiji Muse i Čampare

Košarkaška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv Izraela s 103:102 u prvom susretu grupe “C” Evropskog prvenstva A divizije, kojem je domaćin turski Samsun.

Susret je riješen nakon izuzetno dramatičnog produžetka, koji je naš tim dobio s pola koša razlike (13:12), nakon što je regularni dio susreta završen rezultatom 90:90.

Izabranici Josipa Pandže su vrlo loše ušli u susret, dopustivši Izraelcima da na poluvrijeme odu s velikih 17 poena prednosti (32:49).

Ipak, u nastavku su zaigrali mnogo bolje i na krilima Sanija Čampare i Džanana Muse okrenuli rezultat u svoju korist, da bi Izraelu život trojkom u posljednjim sekundama produžio Brisker.

Neizvjesno je bilo i u dodatnih pet minuta meča, u kojima je naš tim bio spretniji i na kraju slavio vrijednu pobjedu.

Do nje su je predvodili Musa s 24 i Čampara s 23 poena. Odličan je bio i Gegić, koji je pored 14 koševa upisao i 11 asistencija, dok je Marić uz 14 poena dodao 12 skokova.

Pohvale idu i Antunoviću, koji je susret okončao s 12 koševa.

Kod Izraela je briljirao Ebo s 30 koševa, dok je Zoosman postigao 23.

Naredni meč naši košarkaši igraju sutra protiv Litavnije s početkom od 14 sati.


(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.