Delegacija N/FS BiH na sastanku s gradonačelnikom Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas s predstavnicima Nogometnog saveza BiH, predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom Trening centra Alijom Porčom, a tema razgovora bila je nastavak uspješne saradnje Zenice i ovog saveza, javlja Fena.

Istaknuto je da je dosadašnja saradnja bila veoma dobra, da su zajednički realizovani brojni projekti, koji su imali za cilj unapređenje sportske infrastrukture i razvoja sporta uopće.

Predstavnici Saveza su najavili da su i dalje opredijeljeni da se reprezentativne utakmice igraju na stadionu Bilino polje i Trening centru na Crkvičkom brdu, a gradonačelnik Kasumović je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projekatima koje Nogometni savez planira realizovati u partnerstvu s gradskom upravom.

– Sa rukovodstvom NSBiH danas smo dogovorili nastavak saradnje kada je u pitanju korištenje stadiona Bilino polje i Trening centra, a Zmajevi i navijači naše reprezentacije uvijek su rado viđeni u Zenici – kazao je Kasumović.

Istakao je da daje punu podršku završetku započetih radova na stadionu Bilino polje, u skladu sa zahtjevima FIFA-e i UEFA-e, a koji bi trebali biti gotovi do marta iduće godine.

Razgovarano je i o realizaciji dugoročnih planova Saveza, jer je u planu proširenje Trening centra NSBiH u Zenici, koje podrazumijeva izgradnju trećeg terena i proširenju smještajnih kapaciteta “gnijezda Zmajeva”.

U Zenici su davno prepoznali dobre namjere Nogometnog saveza i predsjednik Elvedin Begić i njegovi saradnici dobili su uvjerenja da će gradska uprava pomoći u realizaciji svih planiranih projekata, koji su od značaja za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)