FK Sarajevo kažnjen s ukupno 5.500 maraka zbog propusta u organizaciji utakmica Mladosti, Metalleghea i Radnika

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je novčane kazne za sedam klubova iz Premijer lige BiH zbog prekršaja u utakmicama 16., 17. i 18. kola, javlja Fena.

Najviše je kažnjeno Sarajevo s 5.500 maraka zbog propusta u organizaciji utakmica Mladosti, Metalleghea i Radnika, upotrebe pirotehničkih sredstava navijača, te ubacivanja tvrdih predmeta na teren.

Zrinjski je kažnjen s 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta na teren tokom meča 17. kola protiv Željezničara u Mostaru.

Sa 2.000 KM kažnjen je Široki Brijeg KM zbog propusta u organizaciji utakmice 16. kola protiv Čelika, upotrebe pirotehnike te isticanja političkih poruka na tribinama.

Istim iznosom je kažnjen i Željezničar zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i megafona navijača na utakmici protiv Čelika na Grbavici u okviru 18. kola.

Kasa tuzlanske Slobode je olakšana za 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehničkih sredstava protiv Zrinjskog na Tušnju u 16. kolu.

Čelik je kažnjen s 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača tokom meča protiv Širokog brijega, a istim iznosom kažnjen je i Olimpic zbog kršenja člana 17. propozicija takmičenja NSBiH jer u tehničkom prostoru nije bilo licenciranog glavnog trenera, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(Reprezentacija.ba)