Utakmica između selekcija Fuada Muzurovića i Miše Smajlovića

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara FBiH, organizuje manifestaciju pod nazivom „I Tirana i Marakana“, a povodom sjećanja na početke  „A“ reprezentacije BiH: prvu zvaničnu utakmicu, protiv Albanije u Tirani, 30. 11. 1995. godine, kao i prijateljsku utakmicu u Brazilu, 18. 12. 1996. godine, javlja Fudbalski savez BiH.

Ovaj događaj će započeti  revijalnom utakmicom u Maloj dvorani  KSC „Skenderija“ u Sarajevu, u subotu, 17. 12. 2016.godine sa početkom u 18:00 sati, a nastupiće igrači koji su nosili dres reprezentacije u prvim službenim mečevima. Treneri ekipa biće nekadašnji selektori Fuad Muzurović i Mišo Smajlović.

Utakmica će imati i humanitarni karakter jer će kompletan prihod od ulaznica po cijeni od 5 KM biti uplaćen na račun  Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece  „Mjedenica“ Sarajevo.

Nakon meča predviđeno  je  prigodno druženje učesnika revijalne utakmice i gostiju.

Organizacijom okupljanja bivših reprezentativaca  Savez želi  potvrditi da respektuje sve koji su učestvovali u stvaranju i prvim koracima naše najbolje selekcije.

Utakmice u Tirani i Manausu su veoma bitan i neizbrisivi dio istorije. Tada su  postavljeni temelji na kojima je građena budućnost bh.fudbala.

Reprezentacija je postepeno napredovala na zvaničnoj rang listi i ostvarivala sve zapaženije rezultate, a  učešće na Svjetskom prvenstvu Brazilu 2014. predstavljalo je rezultantu kontinuiteta  i dugogodišnjeg nastojanja  svih generacija za predstavljanje naše najbolje selekcije  na jednom velikom takmičenju.

(Reprezentacija.ba)