Tokom putovanja u Gradačac delegacija Saveza je danas posjetila Maglaj. Predvođeni predsjednikom Elvedinom Begićem naši zmajevi, kapiten Emir Spahić, zatim Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, te generalni sekretar Jasmin Baković uvjerii su se u razmjere katastrofalnih poplava i nesagledivih posljedica sa kojima se suočavaju stanovnici ovog grada prenosi nfsbih.ba.

Načelnik opštine Maglaj Mehmed Mustajbašić, koji je primio delegaciju Saveza istakao je hrabrost i solidarnost građana, te izrazio zahvalnost Savezu na pomoći koja je upućena u najtežim trenucima.

Predsjednik Begić je izrazio iskreno saosjećanje sa stanovništvom u svim poplavljenim područjima, istakavši da će humanitarne akcije pomoći i podrške koju Savez provodi biti nastavljene. Kapiten Emir Spahić , nakon prizora sa maglajskih ulica rekao je da zmajevi prate situaciju i dijele bol, patnju i zabrinutost građana Maglaja i drugih poplavljenih područja.

Posjeta je završena fotografisanjem i simoličnim poklonima, dresovima koje su potpisali i domaćinima uručili Spahić, Džeko i Misimović. Dio prihoda sa današnje humanitarne utakmice biće raspoređen za pomoć građanima Maglaja.

Ovom dirljivom posjetom i dolaskom na mjesto nesreće zmajevi su potvrdili da imju veliko srce i izvan terena.

(Reprezentacija.ba)