Član izvršnog odbora NFSBIH iz Gradačca Nurdin Peštalić najzaslužniji je za današnje odigravanje utakmica A i U21 selekcije u Gradačcu.

Predsjednik upravnog odbora NK “Zvijezda” Gradačac i izuzetno uspješan privrednik bio je jednim od najkonstruktivnijih i najafirmativnijih članova NFSBIH prilikom reforme Saveza, te je rukovodstvo krovne kuće bh. fudbala određivanjem da se utakmica odigra u Gradačcu na neki način htjelo da se zahvali Peštaliću na svemu što je učinio za NFSBIH i našu repreznetaciju.

– Teren je u najboljem mogućem stanju, a i grad Gradačac je u potpunosti spreman da dočeka naše Zmajeve. Velika nam je čast što će reprezentacija nakon prvog historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo odigrati utakmicu u našem gradu. – rekao je Nurdin Peštalić.

– Odlično je što je utakmica humanitarnog karaktera, jer je upravo grad Gradačac bio prvi koji je pomogao poplavljena područja. Osim novca koji se skupi od prodanih ulaznica i dresova koji će biti na aukciji, možete biti uvjereni da će se naći i dodatna sredstva koja će biti upućena ka najugroženijima. – poručuje Peštalić.

Utakmica između A i U21 selekcije igra danas u 17 sati na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu uz direktan prijenos na BHT 1.

(Reprezentacija.ba)