Kako smo i najavili prošle sedmice, nakon kišnog i hladnog starta priprema naše reprezentacije, Zmajeve su dočekali treninzi koje imaju po izuzetno sparnom, vrućem i sunčanom vremenu.

Ipak takvo vrijeme nije spriječilo nekoliko stotina navijača da i danas popodne dođe gledati trening naše reprezentacije u Hrasnici, što je izabranicima Safeta Sušića zasigurno još jedna potvrda koliku podršku, ali i obavezu imaju prema svom narodu.

Na terenu je ponovo bio Izet Hajrović koji je zbog temperature propustio posljednje treninge. Kolašinac, Sušić i Fejzić ostali su u hotelu, dok se još uvijek čeka dolazak Lulića koji večeras stiže u Sarajevo. Kolašinac ima problema sa zadnjom ložom, Fejzić i Sušić sa koljenom.

Popodnevni treninzi su tradicionalno pretežno rezervisani za rad sa loptom, odnosno igranje fudbala na smanjenom terenu, tako da smo i popodne gledali odmjeravanje snaga naših igrača, koji izgledaju izuzetno raspoloženo i spremno, što je uslovljeno i odlično isplaniranim treninzima.

Sutra ujutro Zmajevi neće trenirati, a nakon doručka putuju u Gradačac gdje će popodne u 17 sati odigrati utakmicu protiv naše mlade selekcije pojačane Srđanom Stanićem.

Put u Gradačac i nazad, kao i cjelokupan dan će biti izuzetno naporan za naše reprezentativce, ali ne kriju radost što će sutrašnja utakmica biti odigrana, prvenstveno zbog činjenice da kompletan prihod od meča ide žrtvama poplava u BiH.

(Reprezentacija.ba)