Golman francuskog Lillea i nigerijski reprezentativac Vincent Enyeama će na Mundijalu u Brazilu po treći put učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Enyeama je ove sezone bio jedan od najboljih golmana francuske lige i uz John Obi Mikela prva je zvijezda reprezentacije Nigerije.

“Fokusirani smo na Svjetsko prvenstvo i želimo da afrički kontintent učinimo ponosnim. Gana je bila blizu polufinala prije četiri godine, a mi se nadamo da ćemo biti prva afrička zemlja koja je izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.“ rekao je Enyeama za FIFA.com.

Vincent Enyeama je za reprezentaciju Nigerije od 2002. godine odigrao 88 susreta, te je nastupao na Mundijalu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, te 2010. godine u Južnoj Africi.

“Najvažnije je da se kvalifikujemo u narednu rundu, a susret protiv Francuske u osmini finala bio bi veoma interesantan.“ kazao je Enyeama.

Enyeama je rođen 29. augusta 1982. godine, a karijeru je započeo u Ibom Starsu. Nastupao je još za nekoliko nigerijskih timova, te Bnei Yehudu, Hapoel Tel Aviv i Maccabi Tel Aviv.

U ekipu Lillea došao je 2011. godine, a ove sezone branio je u svih 38 susreta francuskog Le Championata.

Podsjetimo, reprezentacija Nigerije nalazi se u grupi F sa Argentinom, Iranom te našom reprezentacijom.

(Reprezentacija.ba)