BiH propustila sigurnu pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u okviru četvrtog kola grupe H kvalifikacija za SP odigrala 1:1 u Pireju protiv Grčke.

Bh. selekcija bolje je otvorila susret i povela je sjajnim golom Pjanića iz slobodnog udarca u 32. minuti.

Grci su bili ošamućeni, no bakljada naših navijača dovela je do prekida koji je pomogao našim protivnicima da se ponovo skoncentrišu na utakmicu.

Nastavljamo biti bolji, ali naši najbolji igrači propuštaju niz sjajnih prilika i ne uspijevaju realizovati nekoliko kontra napada.

U 80. minuti Edin Džeko nasjeda na provokacije grčkih igrača i dobija drugi žuti karton.

Ponovo dominiramo, ali naši igrači ne uspijevaju dokrajčiti protivnika.

Neodlučnost našeg tima kažnjavaju Grci u 95. minuti, kada je Tzavellas pogodio za 1:1.

Velika borba i zalaganje, dobra taktička postavka, ali loša realizacija koštala nas je sigurne pobjede.

Bosna i Hercegovina: Begović, Vranješ, Spahić (70. Šunjić), Zukanović, Kolašinac, Jajalo, Pjanić, Lulić, Hajrović (87. Bičakčić) , Ibišević (84. Đurić) i Džeko. Ukupno smo dobili sedam žutih i jedan crveni karton.

Grčka: Karnezis, Torosidis, Papadopoulos, Sokratis, Tzavellas, Stafylidis, Maniatis, Samaris, Mantalos, Fortounis i Mitroglou.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.