Naši reprezentativci održali su još jedan trening u sklopu priprema za Brazil. Zmajevima Sušić sa saradnicima organizuje zanimljive i aktivne treninge tako da se čini kako naši reprezentativci, iako nakon napornih sezona u klubovima, uistinu uživaju u zajedničkom radu.

– Trudimo se da su treninzi aktivni, zanimljivi, da koriste pripremi za ono što će nas očekivati na terenu. Pred nama je sutra utakmica protiv mlade selekcije u Gradačcu i to je trebao biti praznik fudbala, a sada je humanitarna misija. – poručuje Safet Sušić.

– Igrači su u dobroj formi, povrijeđeni se brzo oporavljaju, Misimović izgleda kao maneken, tako da mogu biti zadovoljan. – odgovara Pape na upite o formi igrača, te stanju posljednjeg pristiglog Zvjezdana Misimovića.

Nakon što jučer nije trenirao, danas je sa saigračima na teren u Hrasnici istrčao i Izet Hajrović, dok je Sead Kolašinac bio ponovo pošteđen treninga. Nisu trenirali ni Fejzić ni Avdukić, a ranije je trening završio i Sven Sušić. Povrijeđeni Bičakčić i Begović također su prisustvovali treningu, a radili su odvojeno od ekipe.