Potpisan ugovor o izgradnji istočne tribine stadiona “Grbavica”

Fudbalski klub Željezničar najkasnije u decembru počinje izgradnju istočne tribine stadiona ”Grbavica” – rečeno je danas na predstavljanju projekta vrijednog 1.200.000 KM, javlja Fena.

Ugovor o izgradnji tribine na današnjoj konferenciji za medije potpisali su predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić i Kenan Muzur – izvršni direktor kompanije ”Butmir” koja je odabrana za izvršioca radova.

Član Upravnog odbora FK Željezničar Almir Hadžiosmanović ističe da je izgradnja istočne tribine najveći projekt na stadionu ”Grbavica” u posljednjih tridesetak godina.

– Obavili smo sve što je potrebno za izdavanje urbanističke saglasnosti. Obavili smo sve administrativne radnje, a na javni poziv objavljen 15. septembra izašle su četiri kompanije, nakon čega je za izvođača radova izabrana kompanija ”Butmir”. Vrijednost projekta je 1.200.000 KM – rekao je Hadžiosmanović.

Dodao je da je 4. novembra predat zahtjev za građevinsku dozvolu, te da bi radovi na izgradnji tribine trebali početi najkasnije 5. decembra.

Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar Senad Misimović naglašava da je izgradnja istočne tribine hrabar potez uprave Željezničara.

– Mi smo najtrofejniji, ali i najzaduženiji klub. Ljudi koji upravljaju Željezničarom su veoma hrabri, jer nije se lako upustiti u ovakav projekt kada imate 4.920.000 maraka poreznog duga za period od 2003. do 2014. godine. Usmjereni smo na pronalaženje dodatnih sredstava za finansiranje. Svi koji su uključeni u ovaj projekt moraju do kraja godine donijeti iznos novca za koji su se obavezali – rekao je Misimović.

Naglasio je da bi tribina trebala biti završena do početka marta, kada bi se Željezničar trebao boriti za nastup u evropskim takmičenjima, te da ovim projektom ne završava obnova stadiona ”Grbavica”.

– Nakon istočne tribine slijedi rekonstrukcija terena i južne tribine. Ako u rekonstrukciji istočne tribine dođe do zastoja zbog finansija, ja ću dati novac. U planu je i izgradnja krova na istočnoj tribini, a pronaći ćemo i modalitet da izdamo poslovne prostore koji će biti napravljeni u sklopu tribine – zaključio je Misimović.

(Reprezentacija.ba)