Baždarević uoči duela Grčke i BiH

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača za kvalifikacioni susret protiv Grčke u Pireju, koji se igra 13. novembra.

Baždarević je pozvao 23 fudbalera, a zbog povreda su otpali Marin Aničić i Sanjin Prcić.

“Nadam se da ćemo biti na nivou protiv Grčke i da ćemo opravdati očekivanja. Čekali smo da završe susreti Lige šampiona i Europa lige, pa da objavimo spisak. Zbog povreda nećemo moći računati na Aničića i Prcića, dok su ostali spremni”, kazao je Baždarević i dodao:

“Svaki rezultat osim poraza je dobar. Važno je kako ćemo igrati i kako ćemo se ponašati. Belgija nam se više ne smije ponoviti. Susret u Grčkoj nije najvažniji, jer moramo biti dobri i protiv Grčke, ali i u drugim utakmicama. Ako uradimo ono što nismo u prethodnim susretima, onda možemo do povoljnog rezultata.”

Selektor se osvruo i na duel u Belgiji, kada je naš tim poražen sa 0:4.

“Eksperimenata nikada nije bilo niti će biti. Protiv Belgijanaca nismo bili agresivni i nismo trčali. Trebat će nam drskosti i hrabrosti u Grčko, jer moramo odgirati onako kako možemo. Ako to ne uradimo, onda memamo šta tražiti.”

Prisutne medije je zanimao status Samira Memiševića, koji igra dobro u holandskom Groningenu, a Baždarević je kazao da je on perspektivan igrač od kojeg se očekuje puno u budućnosti te da se nada da će uskoro postati standardni reprezentativac.

Također, naš selektor je smatra da Grci imaju određene slabosti.

“Grčka ne voli protivnike koji igraju čvrsto i koji imaju loptu u svom posjedu. Primjetii smo gdje im možemo praviti probleme i važna će biti naša tranzicija nakon osvojene lopte i realizacija”, istakao je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)