Nestorović nastavlja sa uništavanjem U21 BiH

U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će 10. novembra u 13,00 sati na stadionu “Vrapčići” u Mostaru odigrati prijateljski susret sa Crnom Gorom.

Nakon najgorih kvalifikacija u historiji mlade selekcije, selektor Darko Nestorović je za duel sa Crnogorcima pozvao 20 fudbalera i ponovo pokazao svoju nekompetenciju za vođenje U21 BiH.

Za meč koji je trebao poslužiti za početak uigravanja ekipe za kvalifikacije za Euro 2019, od 20 pozvanih igrača čak devet ih zbog starosti neće imati pravo nastupa u narednim kvalifikacijama.

Svako zdravog razuma se pita zašto ih je Nestorović pozvao i za šta ih to uigrava?

Posebno je interesantan slučaj igrača rođenog 1995. godine koji je ove sezone odigrao samo tri utakmice za osmoplasiranu momčad Premijer lige BiH, a do sada nije nastupao za našu mladu reprezentaciju. Očigledno je Nestorović u njemu proteklih dana vidio nešto što nije posljednje dvije godine.

Postavlja se pitanje zbog čega Nestorović za meč sa Crnom Gorom nije pozvao fudbalere rođene 1996. godine i mlađe, s obzirom da će upravo ti fudbaleri igrati za naš mladi tim u narednim kvalifikacijama.

(Reprezentacija.ba)