Bh. rukometaši se vratili u Sarajevo, gdje ih u nedjelju očekuje duel s Austrijancima

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine redovnim letom iz Minhena oko 12:30 sati vratila se danas u bh. prijestolnicu, piše Faktor.

Izabranici Bilala Šumana sinoć su u Valladolidu igrali prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije. Crvena furija savladala je Zmajeve rezultatom 30:21.

– Postoji dosta stari koje smo prikazali na utakmici sa Španijom s kojima mogu biti zadovoljan, uprkos činjenici da smo poraženi s devet golova razlike. U prvih 20 minuta dobro smo stajali na terenu, parirali protivniku, igrali veoma dobru odbranu. Poraza nas je koštao slab drugi dio prvog poluvremena. Bilo je tu još stvari o kojima ne bi govorio, a koje su bitno utjecale na rezultat – rekao je selektor Šuman prilikom dolaska na Aerodrom Sarajevo.

Iznenađujuća pobjeda Finske u gostima protiv Austrije dodatno obavezuje našu reprezentaciju da u nedjeljnom meču protiv Austrijanaca upiše prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Sigurno da je pobjeda Finaca poprilično iznenađenje, no, mi ne želimo mnogo gledati na Austriju. Želimo se fokusirati na sebe i pobjedom u Skenderiji uz veliku podršku publike Austrijance isključiti iz borbe za drugo mjesto – istakao je selektor.

Poprilično umorni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se u bazu na Ilidži, gdje su se priključili reprezentativcima koji nisu putovali u Španiju.

Utakmicu drugog kola protiv Austrije bh. rukometaši igraju u nedjelju u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)